Α.Σ.Κ.Τ. ΣΤ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Ο πόνος των άλλων

Α.Σ.Κ.Τ. ΣΤ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Ο πόνος των άλλων

To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT´ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη 16 Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.

Αφορμή για αυτή την έκθεση στάθηκε το βιβλίο της Susan Sontag με τίτλο «Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων» (Regarding The Pain Of Others, 2003). Η Sontag μιλά για τον καταιγισμό των εικόνων φρίκης και βίας ανά τον κόσμο που μεταδίδονται καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή όλων.

Οι 20 νέοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση θίγουν εικαστικά το ζήτημα της βιαιότητας της εικόνας και το πώς αντιλαμβάνονται σήμερα τον πόνο των άλλων, στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και της υποκειμενικής ενημέρωσης από τα Μ.Μ.Ε..

Θα απαντήσουν με τα έργα τους για το αν είναι ανθρώπινη ανάγκη ο εξωραϊσμός του πόνου και η ενοχή αλλά και εάν η φύση επιβάλλει τελικά τη συνύπαρξη αυτού του δυϊσμού. Ταυτόχρονα θα αποδείξουν ότι η υποκειμενικότητα της είδησης αλλά και της θέασης του πόνου αγγίζει τα όρια της υποκειμενικότητας της τέχνης.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο καθηγητής του ΣT´ Εργαστηρίου Zωγραφικής, Γιώργος Καζάζης.

Συμμετέχουν:
Μάνια Αδαμοπούλου, Δανάη Βαμβάκου, Ήρα Βιτάλη, Ευαγγελία Κακαράτζα, Βασιλική Καραμπέρη, Κάτια Καρβέλη, Χρήστος Κατσίνης, Σοφία Rose Κοσμίδου, Σέβη Κρητικού, Γιώργος Κώρος, Ελένη Μάναλη, Σωτήρης Μπατζιάνας, Άννα Νικολουζάκη, Χριστίνα Παναγοπούλου, Σέργιος Παππάς, Ντορίτα Πιμπλή, Γωγώ Σαραντοπούλου, Γιάννης Σφαέλος, Στέφανος Τσίγκος, Κυριάκος Φραντζέσκος.

Απόψεις της έκθεσης

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ