Α.Σ.Κ.Τ. Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Απόφοιτοι 2020-2021 – Τελειόφοιτοι 2022

Α.Σ.Κ.Τ. Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Απόφοιτοι 2020-2021 – Τελειόφοιτοι 2022

Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μάριου Σπηλιόπουλου, παρουσιάζουν στον χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη», από 25 Μαΐου έως 2 Ιουλίου 2022, την έκθεση «Απόφοιτοι 2020-2021 – Τελειόφοιτοι 2022». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 19 τελειόφοιτων και αποφοίτων του εργαστηρίου που φιλοτεχνήθηκαν κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2022.

Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί εκ νέου τη μακροχρόνια συνεργασία του Ιδρύματος «Η άλλη Αρκαδία» με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, φιλοξενώντας στο χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» για έκτη χρονιά, έργα σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής, στοχεύοντας στη στήριξη των νέων εικαστικών.

Ο Διευθυντής τους Γ’ Εργαστηρίου, Μάριος Σπηλιόπουλος, αναφέρεται στην έκθεση ως μια προσπάθεια «δημιουργίας ενός τόπου συνάντησης, συνομιλίας, καθώς και καταγραφής της αγωνίας των νέων εικονοποιών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την εικόνα που θα μιλήσει εκ μέρους τους».

Η έκθεση φέρνει σε διάλογο τα έργα των απόφοιτων των δυο τελευταίων ετών του εργαστηρίου (2020-2021) με εκείνα των τελειόφοιτων που θα αποφοιτήσουν το 2022. Έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, ειδικότερα για τους νέους καλλιτέχνες που κλήθηκαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα έργα τους μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Την έκθεση συνοδεύει πλήρης εικονογραφημένος δίγλωσσος κατάλογος.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Φίλιππος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος  Αγόρος, Aλέξανδρος Αλεκίδης, Θεοδώρα Βασιλειάδου, Δημήτρης Ευσταθίου, Φίλιππος Κούτρικας, Στέφανος Κουτρούλης, Άγγελος Μεργές, Ορφέας Μπάτσιος, Θανάσης Μυλωνάς, Καλλιόπη Μίξη, Γιώργος Νάθενας, Κάλλια Παπαδοπούλου, Ντέπη Παυλίδου, Δήμητρα Σταυροπούλου, Ερμιόνη Συρογιαννοπούλου, Κωνσταντίνος Τσιτσίγκος, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης, ACHT! (Aλέξανδρος Αλεκίδης, Άγγελος Μεργές, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης).

 

*Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική, κατά την παραμονή του κοινού σε όλους τους χώρους.