Ιατρική και Τέχνη: Μια συνάντηση όλο εκπλήξεις

Ιατρική και Τέχνη: Μια συνάντηση όλο εκπλήξεις

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της ομαδικής εικαστικής έκθεσης Η Πρόληψη μέσα από την Τέχνη, που φιλοξενείται στη Φωκίωνος Νέγρη 16, η Δρ Δέσποινα Κατσώχη, ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής, Πρόεδρος της Α.Κ.Ο.Σ., παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 7:30μ.μ. τη διάλεξη με θέμα «Ιατρική και Τέχνη: Μια συνάντηση όλο εκπλήξεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα αναλυθεί, με τη συνδρομή οπτικού υλικού, η σχέση Ιατρικής και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της συνάντησης.

Οι παρευρισκόμενοι θα «ταξιδέψουν» στις πρωτόγονες κοινωνίες, στην αρχαία Ελλάδα, στην Αναγέννηση, όπου η ζωγραφική απεικόνιση των μελών του ανθρώπινου σώματος (Ντα Βίντσι) βοήθησε στην καλύτερη γνώση της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος, μέχρι σήμερα.­

Η Δρ Δέσποινα Κατσώχη, ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής, είναι Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μέλη της οποίας είναι κυρίως επιστήμονες από τον χώρο της υγείας. Η Α.Κ.Ο.Σ. πλαισιώνεται από εθελοντές, αποθεραπευμένους αλλά και απλούς πολίτες που αφιερώνονται στη μάχη της πρόληψης του καρκίνου και στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου.

Η Α.Κ.Ο.Σ. προσφέρει κοινωνικό και επιστημονικό έργο, και για την υλοποίηση των σκοπών της προωθεί με δράσεις τον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και διενεργεί επίσης επιστημονικές έρευνες για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους.

Η Α.Κ.Ο.Σ. είναι ένας από τους φορείς που προσφέρουν αρωγή και στήριξη στην ομαδική εικαστική έκθεση «Η Πρόληψη μέσα από την Τέχνη».