Α.Σ.Κ.Τ. Ε´ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Επιλογές 4

Α.Σ.Κ.Τ. Ε´ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Επιλογές 4

To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Ε´ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη 16 Φωκίωνος Νέγρη, από 15 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2019, την έκθεση «Επιλογές 4». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 32 φοιτητών του εργαστηρίου, που φιλοτεχνήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Η 16 Φωκίωνος Νέγρη φιλοξενεί για πέμπτη χρονιά έργα σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενθαρρύνοντας μια συνεργασία που στοχεύει στη στήριξη των νέων καλλιτεχνών.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Μιχάλης Μανουσάκης, αναφέρεται στη δουλειά του Εργαστηρίου σαν μια συλλογική προσπάθεια όπου «όλοι μαζί προσπαθούμε και ανακαλύπτουμε κάθε φορά τις πλαστικές μας ανάγκες και μελετάμε εναλλακτικούς τρόπους για την ιδανική διαχείρισή τους. Φροντίζουμε με ιδιαίτερες διαδρομές επικοινωνίας να ανταλλάσσουμε ελεύθερα απόψεις, μέσα και έξω από τη σχολή, και σκέψεις με προσωπικούς πειραματισμούς για τη θέση μας σ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν».

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή είναι αποτέλεσμα της προσωπικής έρευνας των φοιτητών και αποτελούν «μια πολυσημειακή συνομιλία που αποτυπώνεται μέσα από την εκφραστική μοναδικότητά τους, τις διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές και τα ανοιχτά-κλειστά όρια διερεύνησης της εικόνας», όπως σημειώνει ο Κώστας Τσώλης (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό).